Pagina's

dinsdag 24 december 2013

Review: Rimmel Lipstick 'Rose Passion'

Rode lippen. Je ziet ze tegenwoordig altijd en overal! Vooral met de feestdagen voor de deur slaan alle beauty liefhebbers de rode lipsticks massaal weer in. En terecht, wat zeg nou zelf: wat staat er meer ladylike en classy chique dan rode lippen?!

Er is echter één lastig feit: er zijn zo ontzettend veel verschillende tinten en soorten rode lipsticks dat het soms lastig wordt om door al het make-up assortiment nog de mooie rode lipsticks te zien. Nu gebruik ik sinds enige tijd de lipstick 'Rose Passion' van Rimmel en ik ben hier zo enthousiast over dat ik besloten heb er een review artikel over te schrijven.

Ik noem mijzelf regelmatig "A sucker for red lipstick". Ik ben namelijk gek op rode lipstick. Niet alleen rood maar ook roze en andere kleuren draag ik graag op mijn lippen. In combinatie met smokey eyes of enkel een dramatische winged eyeliner, stap ik vervolgens zelfverzekerd de deur uit. 

Vanwege mijn opleiding Uiterlijke Verzorging heb ik diverse make-up artikelen van Make-Up Studio in mijn bezit. Waaronder een pallette met 20 verschillende kleuren lipsticks waarvan 3 hele mooie rood tinten. Helaas is het alles behalve ideaal om het pallette in mijn make-up tasje mee te nemen als ik de deur uit ga om gedurende de dag mijn lippen bij te werken. Want laten we eerlijk wezen: met goede rode lipstick ontkom je niet aan zeker één keer bijwerken. Tenzij je besluit de hele dag niets te eten of te drinken maar meiden, laten we daar alsjeblieft niet aan beginnen!
Daarom heb ik onlangs een lipstick gekocht. Ik heb gekozen voor een lipstick van Rimmel: nr. 160 'Rose Passion'. Ik had nog geen ervaring met lipstick van Rimmel maar ik ben zeer enthousiast!

Rimmel nr. 160 'Rose Passion' €11,99
'Rose Passion' is een moisture lipstick en bevat 3 moisturisers: collageen, polypeptiden en hyaluronzuur. Dit zorgt voor ultiem gehydrateerde lippen. Ook bevat de lipstick een antioxidant-complex, vitamine A, C en E en SPF 20 om je lippen optimaal te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 
De lipstick is zeer goed gepigmenteerd en zorgt voor een mooie, heldere rode kleur op de lippen. Dankzij de ingrediënten voelen de lippen niet direct droog aan maar juist verzorgd. 

Ik heb een vast ritueel als ik lipstick gebruik. Elke avond voor het slapen gaan smeer ik mijn lippen in met vaseline. Vooral in de winter is dit aan te raden om droge lippen te voorkomen. Ik raad het af om vaseline of lippenbalsem te gebruiken vlak voordat je de lipstick aan breng! Hierdoor zal de kleur niet goed hechten.
Voordat ik de lipstick aan breng smeer ik een beetje foundation op mijn lippen. Dit zorgt ervoor dat je de natuurlijke kleur "uit je lippen haal" waardoor de kleur van de lipstick het beste tot zijn recht komt op je lippen. Na de foundation poeder ik mijn lippen zodat de lipstick zo lang en zo goed mogelijk blijft zitten.
In plaats van een lipliner potlood gebruik ik altijd een dun kwastje om daarmee de lipstick aan te brengen op de buitenste randen van mijn lippen. Dit zorgt ervoor dat de vorm van je lippen goed uit komt en je kan deze eventueel nodig iets bijtekenen. Hierna vul ik de rest van mijn lippen in met de lipstick zelf. 

Na dit ritueel heb ik het volgende resultaat:
BEFORE - Lippen zonder foundation
AFTER - Met 'Rose Passion'
Ik ben zeer enthousiast over deze lipstick!! De lipstick blijft met de juiste voorbereidingen goed zitten en staat prachtig. Voor €11,99 is deze bij de diverse drogisterijen te koop en persoonlijk vind ik het elke cent waard.

Wat vinden jullie van deze lipstick? Wat is jou favoriete kleur? Laat het me weten!

Liefs

7 opmerkingen: