Pagina's

zaterdag 14 december 2013

Grazia-oholic

"Hoi. Ik ben Roos en ik ben verslaafd aan de Grazia!" 
Deze verslaving is er één waar ik mij absoluut niet voor schaam en hoop nog vele jaren 'last' van te hebben. 3 jaar geleden heb ik een abonnement op de Grazia als verjaardagscadeau gekregen nadat ik het tijdschrift bijna elke week los in de winkel kocht.

Zoals bij iedereen bekend is de Grazia een tijdschrift waarvan wekelijks een nieuw nummer verschijnt. Het magazine richt zich op fashion, beauty, showbizz, human interest en actualiteit. Niet voor niets is het tijdschrift in 2011 uitgeroepen tot 'Tijdschrift van het jaar'.
Benieuwd waarom ik mijzelf een 'Grazia-oholic' noem en daardoor tegelijk een geheimpje weten? Klik dan snel hieronder om verder te lezen!

Zoals gezegd lees ik de Grazia al ruim 3 jaar met erg veel plezier. Elke donderdag valt het blad bij mij thuis op de mat en ik vind het heerlijk om vervolgens op de bank te kruipen en te genieten van alles wat er die week in staat. 
Zoals al aan deze blog te merken is ben ik gek op alles dat te maken heeft met beauty, fashion en lifestyle. Alleen daardoor al heb ik een abonnement bij het juiste tijdschrift. In verschillende vaste rubrieken worden deze onderwerpen, en meer, behandeld.
Coverstory
Ten eerste: Ik heb een lichte obsessie met de Kardashians. Ik kijk met erg veel plezier naar alle reality series rondom de familie. Tot ergernis van mijn vriend staat onze recorder dan ook vol met afleveringen van 'Keeping Up With The Kardashians' zodat ik op vrije momenten kan genieten van de zusjes. Hierdoor maakte ik ook een klein vreugdesprongetje toen ik zag dat Kim, Kourtney en Khloe de cover van deze week sieren.
Maar oké, terug naar het onderwerp! Een vaste wekelijkse rubriek in het tijdschrift is Coverstory. Zoals de titel al zegt is het een artikel van 2 a 4 pagina's over één van de onderwerpen op de cover. Eigenlijk zijn dit altijd showbizz artikelen zoals een scheiding, geboorte, huwelijk etc. etc.

Andere terugkerende rubrieken zijn Interview en Real Life. 
Het wisselt bij mij hoe leuk ik de rubriek Interview vind. Dit hangt bij mij namelijk erg af van wie de persoon/personen zijn die reageren op quotes van henzelf maar ook van anderen. 
Een andere rubriek waar ik erg enthousiast over ben en elke week graag lees is Real Life. Het zijn opzienbarende en choquerende verhalen van mensen zoals jij en ik. Meestal zijn het wat dramatische verhalen. Nu is het niet zo dat ik er van hou om over andermans verdriet te lezen maar op een of andere interessante manier zet het mij toch vaak weer met de voetjes op de grond en laat het mij beseffen hoe blij ik moet zijn met alles dat ik in mijn leven heb en kan doen. Deze week staan er zelfs 4 Real Life verhalen in de Grazia! Het zijn verhalen waarin de personen vertellen hoe 2013 hen leven heeft veranderd.
Interview
Real Life
Natuurlijk is dit nog lang niet alles! Grazia telt namelijk maarliefst 114 pagina's dus heel veel te lezen! Zo zijn er onder andere ook nog de vaste rubrieken Eetdagboek, column van Danie Bles, Beauty Bulletin en Shopping. Allemaal even leuk en ook erg nuttig!

Zoals ik zeg: allemaal leuk en nuttig. En dat is één van de redenen voor het bestaan van mijn kleine geheimpje. Zoals aan het begin gezegd noem ik mijzelf namelijk met recht een Grazia-oholic vanwege een geheimpje en dat is: Ik bewaar al mijn Grazia's! I know....shame! Hierdoor heb ik nu zo'n 5 boxxen vol met oude Grazia's en ook mijn nachtkastje ligt vol met nieuwe en oude nummers. Regelmatig wordt mij gevraagd om het nou eens op te ruimen, lees: weg te gooien. Maar ik pak bijna dagelijks nog een oud nummer erbij en lees deze dan weer van begin tot eind volledig door. Genieten vind ik dat!
Ik ben dan ook zeer blij dat Sanoma onlangs in een statement heeft laten weten dat de Grazia voorlopig nog niet zal verdwijnen uit de schappen.

Wat vinden jullie van de Grazia? Of ben je wellicht verslaafd aan een ander tijdschrift? Wat doe jij met de oude nummers van tijdschriften? Laat het me weten!

Liefs

3 opmerkingen:

  1. Ik vindde grazia ook een erg leuk tijdschrift! Zelf heb ik een abonnement op de Glamour. Ook heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen ik ben ook lang lid geweest van de grazia erg leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen