Pagina's

maandag 16 december 2013

Verslag van de 'Mari Experience'

Zaterdag was ik naar de 'Mari Experience' in het Hilton Hotel in Amsterdam. Dit is een nieuw evenement om tips en trucs te krijgen van één van de beste en bekendste beauty-experts in Nederland: Mari van de Ven. De avond wordt ook wel omschreven als '25 jaar ervaring samengevat op één avond met Mari'.

Mari is al vele jaren een bekende naam in beautyland. Hij zit inmiddels ruim 25 jaar in het vak en is de vaste visagist en haarstylist (geweest) van onder andere Wendy van Dijk, Tatjana Simic, Sylvie Meis en Yolanthe Sneijder-Cabau. Hij is ook bekend van zijn rubriek in het RTL-programma 'Koffietijd' waarin hij vrouwelijke kijkers een make-over geeft. 
Zodat niet alleen de bekende nederlandse vrouwen baat hebben bij zijn technieken en kennis is de 'Mari Experience' in het leven geroepen. Klik snel hieronder als je hier meer over wilt lezen en weten!

De experience was deze avond zoals gezegd in het Hilton Hotel in Amsterdam. Er was een aankomsthal met stands van Dermalogica, Revlon en Deborah Milano. Bij elke stand stonden dames om persoonlijk advies te geven. Bij de stand van Dermalogica kon je een huid analyse krijgen met bijbehorend huidadvies. Daarbij gaven ze een paar testers mee geschikt voor jou huidtype. Uiteraard waren er bij elke stand ook producten te koop van het betreffende merk.

Om 19:00 begon het echt en kwam Mari de hoofdzaal in waar 270 vrouwen enthousiast op hem zaten te wachten. De avond werd aan elkaar gepraat door een collega van Mari. De gehele avond kon iedereen diverse vragen over huid, make-up en haar aan Mari stellen. Tegelijkertijd gaf hij één dame uit het publiek een make-over en liet hij onder anderen zien hoe je het beste een avond make-up kan maken.Mari gaf een aantal interessante antwoorden op vragen vanuit het publiek.
Zoals Mari al vaker heeft gezegd is een goed kapsel belangrijk maar is het plaatje nooit compleet zonder een goede make-up.

Iedereen weet inmiddels dat een goede make-up basis erg belangrijk is. Daarom beginnen veel dames met een dagcreme en vervolgens een foundation waarna concealer om vanaf die basis de rest van de look te maken. Toch kwam Mari met een tip hierover wat veel vrouwen hun volgorde zal doen veranderen. Mari vertelde dat het verstandig is om eerst je oog make-up te doen en dan met name eerst je oogschaduw. Pas als je hierover tevreden bent begin je met de foundation en concealer! De reden die Mari hiervoor geeft is omdat oogschaduw kan gaan korrelen op je gezicht. Als je de basis als eerste aanbrengt zal de oogschaduw dus op je zojuist perfect aangebrachte basis terecht komen waardoor je opnieuw met foundation en concealer aan de gang zal moeten. Dus dames: eerst je oog make-up en dáárna beginnen met de foundation en concealer!

Lipstick is weer helemaal terug in allerlei verschillende felle en neon kleuren. Toch moest Mari een aantal dames teleurstellen toen zij hem vroegen welke kleur voor hen het beste geschikt was. Deze dames hadden een vrij smalle boven- en onderlip. Helaas voor hen kwam Mari met het volgende antwoord: "Heb je smalle lippen? Hoe heftiger de kleur des te kleiner lijkt je mond! Dus vermijd gekleurde lipsticks als je smalle lippen heb." 
Ja, op dat antwoord hadden de dames helaas niet gehoopt. 

Uiteraard gaf Mari nog veel meer antwoorden, tips en adviezen deze avond! Heb je ook een brandende vraag voor Mari? De 'Mari Experience' gaat het hele land door! Een aantal plaatsen zijn al uitverkocht maar er zijn momenteel nog kaarten te koop voor de avonden in Apeldoorn, Lelystad en Middelburg. Kijk voor meer informatie op de website www.mariexperience.nl

Ik heb een leuke avond gehad en ben naar huis gegaan met maarliefst 3(!) souvenirs. 1 goed gevulde goodiebag ter waarde van €75,-. Benieuwd naar de inhoud hiervan? Morgen zal er een artikel op deze blog verschijnen met de goodiebag artikelen!
Ik kon de make-up stand toch niet geheel weerstaan en daardoor heb ik twee fijne make-up producten gekocht. Ook hierover volgt er later deze week meer!

Maar het leukste souvenirtje van de avond was toch wel deze foto:
Wat vinden jullie van Mari van de Ven? Zijn jullie al bij de 'Mari Experience' geweest? Of ga je nog heen? Laat het me weten!

Liefs

3 opmerkingen: