Pagina's

woensdag 9 april 2014

Review : Catrice Re-Touch Light Reflecting Concealer

Eén van mijn beauty basics is absoluut concealer! En dan het liefste een concealer één tint lichter dan mijn huid. Ik vind het mooi hoe concealer de huid oplicht en oneffenheden camoufleert. Al geruime tijd gebruik ik concealer van L'Oréal maar ik vond het tijd worden om een nieuwe budget concealer uit te proberen. In dit artikel behandel ik daarom de Catrice Re-Touch Light Reflecting Concealer.

Concealer is in eerste instantie bedoeld om oneffenheden en donkere kringen te camoufleren. Om oneffenheden en donkere kringen te camoufleren is het verstandig om een concealer te gebruiken in dezelfde kleur als je huid. Sinds er een heuze hype is ontstaan rondom het shapen van je gezicht a la Kim Kardashian, is concealer populairder dan ooit geworden. Met conealer in een tint lichter dan je huid kan je namelijk heel mooi verschillende delen van je gezicht oplichten en het accent op leggen. Om die laatste reden ben ik gek op concealer de laatste tijd. Natuurlijk gebruik ik het ook graag om mijn wallen te camoufleren maar ik hou ook van het effect van de lichtere concealer onder mijn ogen. Door middel van de lichtere concealer in een V-vorm onder het oog aan te brengen zie je er stukken wakkerder uit en het lift het gezicht als het ware. Ook een klein beetje op de neusbrug kan je neus smaller laten lijken.

Ik ben zeer tevreden over de concealer van L'Oréal maar de laatste tijd probeer ik steeds meer budget beauty producten uit te testen in de hoop een heuze topper te ontdekken die mij dezelfde kwaliteit bied maar zeer fijn budget is. Daarom heb ik laatst een concealer van Catrice Cosmetics gekocht. Niet zomaar een concealer maar een Re-Touch Light Reflecting Concealer. Zoals de officiële titel al zegt licht ook deze concealer je huid op. 


Deze concealer heeft een mooie strakke verpakking. Onder de dop komt er een wit kwastje tevoorschijn. Aan de onderkant van de concealer zit er een draaiend deel. Door aan de onderkant te draaien komt er concealer uit het kwastje. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel concealer je wilt gebruiken en is het makkelijk om de concealer in de vorm van stipjes gelijkmatig te verdelen op je gezicht. Vervolgens kan je heel makkelijk met je vinger de concealer deppend je huid in deppen. 


Ik heb zelf concealer nr. 010 Ivory gekocht. Er zijn nog drie andere tinten verkrijgbaar. Het is een zeer fijne creamy concealer die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en gaat niet snel in de lijntjes van je huid zitten. Door de zachte substantie is het een fijn product om op de gevoelige en dunne huid onder de ogen te gebruiken. De concealer blijft de gehele dag netjes op zijn plaats wat een hoop bijwerken scheelt. Het product blend ook goed met de huid zonder dat je voel dat er make-up op je huid zit. 

De Catrice concealer kost slechts €3,99 en is absoluut het kopen waard! Ik ben er in ieder geval super tevreden over en het bewijst voor mij maar weer eens dat je niet zo nodig dure beauty producten nodig heb maar budget producten ook prima werken.

Zijn jullie al bekend met deze concealer? Welke gebruik je zelf? Laat het me weten!

Liefs

6 opmerkingen:

  1. Ik had de concealer al bekeken, maar ik geloof niet dat deze mijn essence 16h verslaat. Goede review hoor :)

    Ps. Er is momenteel weer een winactie op mijn site. Doe je ook mee? ^-^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan makkelijk zonder bb cream of foundation maar niet zonder concealer! Deze lijkt me erg fijn btw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb deze ook, en hij bevalt me nog steeds heel goed.
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind deze ook erg fijn staat ook in mijn favoriete video! liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat er maar zo weinig tinten zijn!

    BeantwoordenVerwijderen