Pagina's

zondag 6 april 2014

Sunday's Style Icon : Sarah Jessica Parker

In de rubriek 'Sunday's Style Icon' licht ik elke week een nationaal of internationaal bekend persoon uit wiens kledingstijl mij aanspreekt en inspireert. Deze week is dat niemand minder dan Sarah Jessica Parker.


Er is één ding zeker over Sarah Jessica Parker haar kledingstijl: saai is het absoluut niet!
Sarah Jessica werd bij het grote publiek in één klap bekend als de New Yorkse journaliste Carrie Bradshaw in 'Sex and the City'. Dankzij de styling van Patricia Field werd Carrie een inspirerende fashionista en ook Sarah Jessica zelf pikte de nodige tips en trucs van Patricia op. Een andere zekerheid over Sarah Jessica als fashion icon is dat je haar tijdens premières, fashionweeks en andere evenementen altijd in de meest prachtige jurken en op de hoogste hakken zult zien schitteren.

Zoals ik al zei kleed Sarah Jessica zich niet snel saai. Ze houd van risico's nemen en opvallende creaties. Zo staat ze ook bekend om het dragen van zeer opvallende hoofddeksels. De meest gewaagde en diverse creaties zijn al op haar hoofd over de rode loper voorbij gekomen en op één of andere manier krijgt zij het nog voor elkaar ook om het fashionable te maken. Dat is dan ook meteen de reden waarom Sarah Jessica een écht en met recht fashion icon is. Want wie anders komt er mee weg om met een ananas op je hoofd op de première van je eigen film te verschijnen?

Sarah Jessica Parker heeft de afgelopen decennia meerdere modeontwerpers tot haar vriendenkring mogen toevoegen. Zo was ze tot de dood van Steve McQueen zeer goed bevriend met hem en ze draagt dan ook nog steeds regelmatig zijn creaties over de rode loper. Maar ook de telefoonnummers van Anna Wintour, Diane Von Furstenburg en Valentino staan in haar mobiele telefoon. Inmiddels mag Sarah Jessica zichzelf ook een heus ontwerper noemen en wel als ontwerpster van, hoe kan het eigenlijk ook anders, schoenen! In samenwerking met Manolo Blahnik ontwerpt ze de meest prachtige schoenen.

Wat vinden jullie van Sarah Jessica Parker en haar kledingstijl? Is zij voor jou persoonlijk een fashion icon waar je een voorbeeld aan neem? Laat het me weten!

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten