Pagina's

vrijdag 11 april 2014

Tips om lipstick langhoudend aan te brengen

Lipstick is zeer populair op dit moment. Van rood tot paars en van roze tot nude. In alle kleuren zie je mooi ingekleurde lippen op straat en in de fashion magazines. Het enige lastige puntje is toch wel hoe je de lipstick netjes houd en het liefste zo lang mogelijk op zijn plaats. Blijft toch vervelend als de lipstick in de lijntjes van je lippen trekt of als je glazen onder de lipstick afdrukken zitten. Daarom geef ik een aantal tips om je lipstick zo lang mogelijk netjes op je lippen te houden.


Eén van de belangrijkste handelingen hierbij is om ervoor te zorgen dat je je lippen goed verzorg en regelmatig insmeer met bijvoorbeeld vaseline. Hierdoor voorkom je velletjes op je lippen. En die wil je natuurlijk liever niet op je lippen hebben. Zelf gebruik ik de meest basic Vaseline van Lip Therapy. Ik heb standaard een blikje in mijn tas zitten zodat ik, vooral 's winters, mijn lippen direct kan insmeren als ze droog aanvoelen. Als je vandaag al weet dat je morgen lipstick wilt gaan dragen raad ik aan om je lippen vanavond voor het slapen gaan goed in te smeren met vaseline. Hierdoor zijn je lippen de volgende ochtend goed verzorgd en vrij van velletjes. 
Net als met het aanbrengen van make-up over je gehele gezicht is een goede basis misschien nog wel het belangrijkste als je een goed eind resultaat wil. Als je lippen goed verzorgd zijn, smeer dan een dun laagje foundation of concealer over je lippen. Dit zorgt ervoor dat je de kleur uit je lippen haal en eigenlijk een blank canvas van je lippen maak. Na de foundation kan je ervoor kiezen om je lippen nog licht af te poederen voor een extra lang houdend effect. Als dit allemaal op je lippen zit ben je er klaar voor om de lipstick op je lippen aan te brengen. Doordat je de kleur uit je lippen heb gehaald zal de kleur van de lipstick goed tot zijn recht komen en vanwege de combinatie van de foundation en poeder blijft de lipstick langer goed op je lippen zitten. 

Wil je dat je lipstick net zo mooi zit als bij de modellen uit alle fashion magazines? Breng de lipstick aan met een lip penseel! Hierdoor kan je als eerste netjes en strak je lippen omlijnen met de lipstick. Door het penseel zullen de lijnen van je lipstick strakker worden dan wanneer je deze in het geheel met de lipstick zelf aanbreng. Als je eenmaal de omlijning van je lipstick op je lippen heb aangebracht kan je ervoor kiezen om de rest van je lippen op te vullen met de lipstick zelf of verder te werken met je concealer. Nog steeds niet helemaal tevreden en wil je je lippen optisch vergroten? Breng een dun laagje concealer aan om de buitenkant van je lippen. Dus niet óp je lippen maar óm je lippen! Zonder gebruik van botox of lipinjecties heb je snel, makkelijk en pijnloos grotere lippen. Elke lipstick gebruikster kent het volgende "probleem" wel. Je lipstick zit prachtig en je sta op een feestje gezellig aan een glaasje wijn maar helaas geeft de lipstick al vrijwel direct bij de eerste slok af op je glas. Vervolgens ben je na iedere slok bezig om die afdruk er weer af te vegen. Een handige tip voor dit probleem is om de rand van je glas vochtig te maken. Nee, dat betekent niet dat je je glas nu tot de rand toe hoef te vullen met wijn om de rand vochtig te maken. Mag natuurlijk wel maar dat heeft dan meer effect op hoe je aan het einde van de avond weg loop dan of je lipstick op je glas afgeef. Heel simpel kan je de rand vochtig maken door je vinger een beetje nat te maken en alleen al het stukje van het glas waar je je mond zet vervolgens vochtig te maken. Als je vervolgens weer een slok neem zal je zien dat je geen lipstick afdruk achter laat én de lipstick blijft hierdoor netjes op je mond zitten, precies zoals bedoeld. 
Dit waren een paar van mijn lipstick proof tips. De allerbeste tip is misschien nog wel om je lipstick regelmatig of op de momenten dat dit nodig is bij te werken. Maar al mocht je hier geen zin in hebben kan je altijd nog gebruik maken van mijn tips.

Was je al bekend met deze trucs of heb je ze na het lezen inmiddels al uitgeprobeerd? Laat het me weten!

Liefs

Disclaimer : Alle gebruikte foto's in dit artikel zijn afkomstig van Pinterest en heb ik niet zelf gemaakt!

5 opmerkingen:

 1. Handige tips! Zelf werk ik mijn lipstick altijd bij. Lekker easy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende deze tips al, en zoals met dat glas gebruik ik nog steeds haha. Het liefste koop ik toch een lipstick die matterend is, dat geeft nog wel het mooiste effect :D
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel en handige tips, moet echt weer vaker lipstick gaan dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor de tips, ik heb 'm gelijk even gefaved op bloglovin ^^

  BeantwoordenVerwijderen