Pagina's

maandag 7 april 2014

Tip : TV-series om te volgen

Ik ben een enorme tv-series junkie en ik schaam me er niet voor! Heerlijk om helemaal in een serie en het verhaal te zitten en na het kijken van elke aflevering weer uit te kijken naar de volgende. Vanwege mijn verslaving heb ik dan ook veel series op dvd en volg ik er een aantal op televisie. In dit artikel vertel ik jullie 5 tv-series die ik graag kijk en volg en die je misschien op een idee brengen als je nog op zoek bent naar een nieuwe serie om te volgen.


How I Met Your Mother
Lang leve Netlix! De comedy How I Met Your Mother ken ik al langere tijd maar ik heb nooit de tijd gehad of genomen om deze serie via televisie te volgen. Soms zag ik toevallig een deel van een aflevering en vond ik het grappig maar de serie echt volgen kwam er niet van. En daarom: lang leve Netflix! Via Netflix ben ik de serie vanaf seizoen 1, aflevering 1 gaan kijken en ik vind het een briljante comedy! Ik durf zelfs te zeggen dat ik sinds 'Friends' geen comedy meer heb gezien die het qua kwaliteit en humor bij 'Friends' haalde.
De titel van de serie zegt het eigenlijk al. How I Met Your Mother draait om Ted die in het jaar 2030 aan zijn zoon en dochter vertelt hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Elke aflevering wordt hierdoor verteld als een soort van flashback naar zijn leven op dit moment. Tijdens zijn jarenlange zoektocht naar "de moeder" krijgt hij te maken met rare dates, mislukte relaties en de nodige stress en problemen op zijn werk. Samen met zijn vaste vriendengroep van Barney, Marshall, Lily en Robin nemen ze regelmatig de laatste gebeurtenissen in hun leven door in bar McLaren's.

Ik ben gek van deze serie voornamelijk vanwege de scherpe en wat sarcastische humor en grappen. Ik hou persoonlijk wel van grappen en opmerkingen die je niet al te serieus moet nemen en soms net wat op het randje zijn. En de makers van How I Met Your Mother houden hier blijkbaar ook van. De serie bestaat uit negen seizoenen en helaas is vorige week in Amerika de allerlaatste aflevering van How I Met Your Mother uitgezonden. Gelukkig wordt in Nederland momenteel seizoen 5 uitgezonden dus we kunnen nog eventjes vooruit. Via Netflix is seizoen 1 t/m seizoen 7 te bekijken.


Grey's Anatomy
Grey's Anatomy is een Amerikaanse ziekenhuisserie. Ja, inderdaad één van de vele Amerikaanse ziekenhuisseries. En toch is dit de enige ziekenhuisserie die ik al jaren lang volg. De serie draaide in het begin voornamelijk om Meredith Grey die als co-assistent begon in het Seattle Grace Hospital in Seattle. De avond voor haar eerste werkdag heeft ze een one night stand met een man die ze heeft opgepikt in een bar. Tot haar grote schrik blijkt op haar eerste werkdag dat haar one night stand haar baas is! In de loop van de seizoenen ontwikkelt Meredith zich van co-assistent tot assistent chirurg en chirurg. Dit is zo'n beetje de hoofdlijn van de serie maar natuurlijk draait het uiteindelijk om meerdere personen en gebeuren er in het ziekenhuis de nodige medische wonders, bizarre ongelukken en stiekeme afspraakjes onder het personeel van het ziekenhuis.

Inmiddels is Grey's Anatomy al bij seizoen 10. De dramatische ziekenhuis scenes en liefdesperikelen spatten nog steeds van het scherm af. Heb je je nog niet gewaagd aan Grey's Anatomy maar houd je van een goede dramaserie met de nodige romantische verhalen? Dan is dit zeker een aanrader voor je. Grey's Anatomy wordt elke maandagavond om 21.30 uur uitgezonden op Net5.


One Tree Hill
One Tree Hill is een serie waarvan helaas na negen seizoenen, twee jaar geleden de laatste aflevering is uitgezonden. Toch zet ik One Tree Hill in dit lijstje want nog steeds is het één van mijn favoriete series. En doordat ik de gehele serie op dvd heb kan ik er nog steeds naar kijken en van genieten. 

Lucas Scott en Nathan Scott zijn halfbroers en zitten bij elkaar in de klas maar gedragen zich alles behalve als broers. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Ze hebben dezelfde vader maar helaas heeft vader Dan Scott zich alleen over Nathan ontfermd als vader en liet hij de zorg over Lucas aan zijn moeder over. Behalve hun vader is er nog één ander ding dat de broers met elkaar gemeen hebben: basketbal. Ze komen bij elkaar in het basketbalteam van school terecht en hierdoor neemt de strijd tussen de jongens al snel toe. Vooral als Nathan zijn vriendin, Peyton, verliefd wordt op Lucas zorgt dit voor de nodige spanningen. Op zijn beurt wordt Nathan uiteindelijk verliefd op Lucas zijn beste vriendin, Haley. En dan is er ook nog de populaire Brooke die ook al snel voor de charmes van Lucas valt. Op deze manier klinkt de serie als een echte high school serie en zo begon het ook. 

Toch is dit niet je standaard serie over tieners op high school. Door de sterke verhaallijnen en het goede acteerwerk grijpt de serie je aan en zet het je aan het denken over je eigen leven. De serie heeft diverse televisie taboes verbroken door verhaallijnen te schrijven over tienerzwangerschap, depressie en een schietpartij op de high school van de jongeren. Ook een groot verschil met andere series is dat er vier jaar wordt "overgeslagen" nadat de jongeren geslaagd zijn van high school. In plaats van de serie door te laten gaan terwijl ze ieder gaan studeren, hebben ze een aantal jaar overgeslagen en gaat het verhaal verder terwijl ze allemaal volwassen zijn en inmiddels zelfs verloofd, getrouwd of verwikkeld zijn in anderen "volwassen problemen". 


The Blacklist
Sinds kort zitten mijn vriend en ik standaard elke maandagavond om 20.30 uur op de bank voor de serie The Blacklist. Wat is dit een goede en spannende serie zeg! Het doet met een beetje denken aan de Nederlandse serie Penoza.

De meest gezochte crimineel ter wereld, Raymond "Red" Reddington, geeft zichzelf op een dag vrijwillig aan bij de FBI. Hij doet dit volgens eigen zeggen om de FBI te helpen bij hun zoektocht naar tientallen terroristen en criminelen. Al deze personen staan op zijn 'Blacklist'. Er is echter wel één voorwaarde voor Red. Hij helpt de FBI alleen als de net afgestudeerde FBI-agente Elizabeth Keen met hem zal samen werken. Op haar aller eerste werkdag bij de FBI komt Elizabeth hierdoor direct onder druk te staan. Naarmate de afleveringen volgen wordt het mysterie groter over de precieze reden waarom Red alleen en perse met Elizabeth wil werken. Elke aflevering draait om een crimineel waar het team van de FBI achter aan zit. Tegelijkertijd loopt er als rode draad door de serie het mysterie rondom Elizabeth haar echtgenoot Tom. Want is hij wel wie zij denkt? Of zou hij ook op de 'Blacklist' staan?
The Blacklist is elke maandagavond om 20.30 uur op RTL4 te zien.


Gossip Girl
Nog een serie waarvan helaas geen nieuwe afleveringen meer worden gemaakt maar die ik nog graag via dvd graag kijk is Gossip Girl. Deze in totaal zes seizoenen tellende serie draait voornamelijk om jongeren die wonen in The Upper East Side in New York. Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Nate Archibald en Chuck Bass. Ze zijn prachtig, wonen in de mooiste huizen, gaan naar de beste school van New York en ze hebben geld. Dat klinkt dus alsof zij het perfecte leventje hebben maar schijn bedriegt. En 'outsider' Dan Humphrey maakt dit allemaal van zeer dichtbij mee. Dan is al stilletjes jaren lang verliefd op Serena maar zij weet niet eens wie hij is. Toch raken ze bevriend met elkaar en zo krijgen ze zelfs een relatie en komt Dan is Serena haar vriendengroep terecht. Hier ziet hij hoe het er in de Upper East Side echt aan toe gaat. Van faillissementen tot scheidingen en van drugsverslavingen tot eetstoornissen. Ze maken alles mee.

Ik vind dit nog steeds zo'n heerlijke serie! Vooral natuurlijk ook vanwege de mooiste designerkleding waar de meiden in rond lopen om bij weg te dromen. Zoals gezegd wordt ook Gossip Girl niet meer geproduceerd maar zijn alle seizoenen wel op dvd te koop en je kan het kijken via Netflix. 

Wat vinden jullie van deze series? Hebben jullie nog aanraders voor andere series voor mij? Laat het me weten!

Liefs

5 opmerkingen:

 1. OTH <3 Is echt een van mijn 'all time' favoriete serie. Heb alle seizoenen denk ik wel een stuk of 4 keer gezien. Ik kan echt uren over deze serie praten. Ik ben ten eerste echt opgegroeid met deze serie. Maar de serie heeft zo veel mooie quotes en lessen verweven in de afleveringen. De serie heeft mij echt veel geleerd. Respect, liefde voor familie, vriendschap echt alles <3 Vond het ook altijd moet dat als een karakter uit de serie ging, deze toch altijd een plekje hield in de serie. Zoals Keith die zelfs nog in het laatste seizoen is genoemd. Love it.

  Haha genoeg over OTH. The blacklist kijk ik nu ook en vind het errrrg spannend :) Leuk lijstje heb jij! Liefs Svenja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg enkel how i met your mother uit je lijstje. Ben er ook gek op EN heb al de laatste aflevering gezien. Onverwacht! :o

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top lijstje! Zelf heb ik alle seizoen van One Tree Hill al een tijdje uit en met Grey's Anatomy ben ik ook helemaal mee. Gossip Girl boeide me na een tijdje niet meer zo heel erg, dus ben ik gestopt met kijken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan van Suits! Mooie mannen in pak, interessante advocatuur en ook een beetje drama.. ik denk dat je dat wel leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke lijst, ik en mijn vriend zijn helemaal verslaafd aan The Big Bang Theory en Breaking Bad. ;)

  BeantwoordenVerwijderen