Pagina's

maandag 21 april 2014

Review : MUA Liquid Eyeliner

Het was een paar weken geleden groot nieuws in beautyland: cosmeticamerk Make Up Academy zou naar Nederland komen. Alle blogs stonden vol met foto's en nieuwtjes hierover. En *tromgeroffel* het is nu zover. Sinds afgelopen week ligt 'MUA' in veel schappen van de Kruidvat. Dit kan natuurlijk niet anders betekenen dan veel reviews de komende tijd. Ik begin vandaag met een review over de liquid eyeliner.
 
Mijn look is niet compleet of af zonder eyeliner. Ik vind dat het mijn ooglook net wat mooier en dramatsicher maak. Al jaren gebruik ik de eyeliner van Rimmel en ik vond het tijd worden om eens te experimenteren met een budget eyeliner. En hoe kan het op dit moment ook anders dan dat dit een MUA eyeliner werd. 

Ik heb gekozen voor de MUA liquid eyeliner shade 5. Veel MUA producenten hebben geen "naam"' maar simpelweg heten ze dan Shade 1, 2, 3 etc. Shade 5 is een zwarte kleur. 

De verpakking van de eyeliner ziet er leuk uit. Het heeft een hoekige huls. Zodra je de dop er af haal komt er een dun kwastje tevoorschijn. Eigenlijk is het niet zozeer een kwastje maar ook geen stift. Het zit er tussen in. Ik kan het het beste omschrijven als een zeer flexibele stift. Hij is heel fijn dun waardoor je makkelijk mooi en makkelijk dunne lijntjes kan maken.


Zoals op de swatches hierboven is te zien, kan je zoals het stiftje al deed vermoeden mooie soepele lijntjes maken. Door wat meer druk op de dop te leggen kan je een wat dikkere lijn maken als je voorkeur daarnaar uitgaat. De eyeliner is goed zwart en blijft netjes op zijn plaats zitten. Op de verpakking verwijst niets naar een waterproof eyeliner maar ik heb zo sterk het vermoeden dat dit wel zo is. Met simpel wat water kreeg ik de swatches niet zomaar van mijn hand af. 

Hierdoor kom ik tegelijkertijd op een minpuntje. Stel je maak een winged eyeliner en je bent nou net niet helemaal tevreden over dat ene bobbeltje. Bij de meeste eyeliners is het voldoende om met een wattenstaafje vlak na het plaatsen eroverheen te gaan. Deze eyeliner zit echter meteen goed muurvast op zijn plaats waardoor snel bijwerken wat lastiger gaat. Daarnaast raad ik aan om de dop voorzichtig en met wat tegendruk eraf te halen. Het is een draaidop die je er vervolgens met een beetje kracht vanaf moet trekken. Maar let hier op: trek je te hard, trek je eyeliner uit het potje mee waardoor je handen of zelfs je kleding onder kunnen komen te zitten. Ik denk en hoop dat dit alleen gebeurt als de eyeliner net nieuw is en het potje dus nog vol. 

Eindoordeel is toch positief! De eyeliner laat een mooie zwarte kleur achter en het stiftje/kwastje is prettig om mee te werken vanwege de flexibiliteit. De eyeliner blijft eenmaal aangebracht goed op zijn plaats zitten waardoor je je eyeliner niet na een uur alweer hoef bij te werken.

Mocht je dus overwegen om te beginnen met eyeliner of ben je op zoek naar een leuke budget variant? Voor €2,99 kan je deze MUA liquid eyeliner al bij de aangesloten Kruidvat filialen kopen. Zeker het proberen waard!

Draag jij eyeliner? Welke eyeliner gebruik je? Heb je al producten van MUA in huis? Laat het me weten!

Liefs

4 opmerkingen:

  1. Mooi dun lijntje met een zwarte intense kleur, i like!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super chil met op doen, maar 'brokkelt' na ongeveer een uur al helemaal af, waardoor je het zo weg kan vegen... daarom raad ik hem absoluut niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen