Pagina's

maandag 24 maart 2014

Koffietafelboeken Tips!

Koffietafelboeken: ik kan er niet genoeg van krijgen! Ik ben er een groot fan van om je slaapkamer of woonkamer af te stylen met mooie boeken. Voornamelijk fashion of fotografie boeken koop ik graag.  Ook vind ik het soms heerlijk om onder een dekentje gekruld op de bank te gaan zitten om te ontspannen terwijl ik blader in een mooi en inspirerend boek. Vandaag deel ik graag vier van mijn favoriete koffietafelboeken met jullie.
Veel mensen zijn bekend geworden met de Olsentwins via de sitcom uit de jaren '80-'90 'Full House' waar zij samen de rol van Michelle Tanner deelden. Hierna hebben ze nog ontzettend veel dingen gedaan en uitgebracht van films tot barbiepoppen en nog veel meer. Inmiddels hebben ze het acteren achter zich gelaten en zijn ze als Mary-Kate en Ashley Olsen gevestigde en bekende namen in de modewereld met hun eigen high fashion kledinglijnen. In 2008 brachten zij het boek 'Influence' uit. In dit boek zijn interviews te lezen met diverse bekende modeontwerpers die de meiden hebben geholpen en geïnspireerd bij het ontwerpen van hun eerste kledinglijn. Zo zijn onder andere interviews met Diane Von Furstenburg en Karl Lagerfeld in het boek te vinden. Maar ook staat het boek vol met mooie en inspirerende fashion foto's van de meiden zelf.
Helaas is het boek niet in het Nederlands verkrijgbaar maar de Engelse versie is via diverse webshops te bestellen voor €26,99. 

 Een ander koffietafelboek met maar liefst 480 pagina's vol fashion is het boek Fashion:Box. Het boek is opgedeeld in zestien hoofdstukken. Elk hoofdstuk gaat over een bepaald fashion item dat de afgelopen decennia van grote invloed is geweest op het mode straatbeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jeans, little black dress, t-shirt, kokerrok en ga zo maar door. Elk hoofdstuk verteld wat over de geschiedenis van het kledingstuk en laat via prachtige foto's zien hoe en door welke bekende namen het kledingstukken in het verleden en tegenwoordig wordt gedragen. Bekende vrouwen zoals Marilyn Monroe, Scarlett Johansson, Grace Kelly en Sarah Jessica Parker komen in het boek voorbij. Ben je niet zozeer geinteresseerd in hoe kledingstukken te combineren met elkaar maar in fashion zelf en de geschiedenis hiervan? Dan is dit boek een absolute aanrader! De Nederlandse versie is voor €29,99 te bestellen bij onder andere bol.com. 
Lauren Conrad is de afgelopen jaar een fashion en beauty icon geworden voor zo'n beetje elk meisje en vrouw. Dankzij de MTV reality-shows 'Laguna Beach' en 'The Hills' werd de wereld voorgesteld aan Lauren Conrad. Veel meiden zijn verliefd op Lauren haar looks, voornamelijk doordat de looks "normaal" zijn. Lauren zal niet gespot worden in een jurk zonder slip of met een decolleté tot op de knieën maar met een look die sophisticated, vrouwelijk, chique en toch ook stoer is. De winged eyeliner in combinatie met een mooie kleur lipstick is dankzij Lauren ook weer helemaal terug in het modebeeld van tegenwoordig. Inmiddels heeft Lauren al twee boeken uitgebracht vol met tips en trucs op het gebied van fashion en beauty. Als eerste verscheen het boek 'Style'. In dit boek geeft Lauren tips over diverse kledingstijlen en hoe je verschillende stukken met elkaar kunt combineren. Altijd al benieuwd geweest naar Lauren haar make-up basis? In het boek 'Beauty' verteld ze deze namelijk! Samen met nog meer beauty gerelateerde tips en trucs is ook dit een zeer fijn boek. Is het je nog steeds niet gelukt om dé perfecte winged eyeliner bij jezelf te maken? Koop dan snel dit boek! Voor €17,95 zijn beide Nederlandse versies te bestellen bij onder andere bol.com. 

Wat vinden jullie van koffietafelboeken? Zijn jullie al bekend met één van deze boeken? Laat het me weten!

Liefs

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook heel erg leuk om een stapeltje boeken/tijdschriften ergens neer te leggen ter decoratie. Zelf heb ik op mijn bureau een stapetje Glamours liggen met daarop het Beauty book van Lauren. Leuk artikel ;) Liefs Svenja.

    BeantwoordenVerwijderen