Pagina's

vrijdag 28 maart 2014

Een goede cover verkoopt

"You never get a second chance for a first impression". Dit geld als je iemand voor het eerst ontmoet maar ook voor tijdschriften. 'Huh, heb je het nou opeens over tijdschriften?' hoor ik je denken. De mensen van de Amerikaanse én de Nederlandse Vogue kennen dit gezegde ook al langere tijd.

Het is je vast niet ontgaan wie er op de cover van het april issue van de Amerikaanse Vogue staan. Een van dé power couples van het moment schittert volgende maand samen op de cover en in het magazine: Kanye West en Kim Kardashian. You hate them or you love them. Hoe dan ook, je kan momenteel niet om ze heen. Elk tv-programma heeft het over ze, elke paparazzi hoopt op een goed plaatje van ze en dus ook elk tijdschrift plaatst artikelen over ze. Het publiceren van een interview of foto's van hen zal wellicht gaan met enige commotie vanwege mogelijke controversiële uitspraken of foto's maarja laten we wel eerlijk wezen: Kim en Kanye zijn hot!

Dit moet ook Vogue hoofdredactrice Anna Wintour hebben gedacht. Volgens geruchten heeft Kim zeer lange tijd gebedeld en gesmeekt bij Anna om op de cover van de fashion bijbel Vogue te mogen schitteren. En nu is haar droom uitgekomen. Samen met haar verloofde Kanye West heeft ze een cover weten te scoren en ook binnen in het tijdschrift zijn ze samen met hun dochtertje North te zien.
Dat uitgerekend Kim Kardashian, bekend geworden dankzij een sex-tape en met een beroep als reality ster, op de cover staat is bij veel fans van de Vogue en Amerikaanse celebrities in het verkeerde keelgat geschoten. Zo liet actrice Sarah Michelle Gellar weten haar abonnement op de Vogue direct op te gaan zeggen na het zien van de nieuwe cover. Veel Vogue liefhebbers vragen zich af waarom Anna Wintour overstag is gegaan om haar op de cover te plaatsen. Volgens hen horen daar namelijk alleen fashion iconen, modellen of celebrities met een "echt" talent. 
Niet alleen de Amerikaanse Vogue heeft een verrassende cover. Deze maand prijkt Sylvie Meis op de cover van de Nederlandse Vogue. Tezamen met een persoonlijk interview is het deze maand aan Sylvie de beurt om mensen te overtuigen de Vogue in de winkel te pakken en af te rekenen. Zoals voor Kim was het ook voor Sylvie een lang gekoesterde droom om ooit de cover van de Vogue te mogen sieren. 

In tegenstelling tot Kim die in meerdere trouwjurken in het nummer te zien is, is Sylvie opvallend naturel op de foto gezet. Met zeer weinig make-up en een messy hairstyle is Sylvie werkelijk prachtig gefotografeerd. Erg mooie foto's die goed bij "de nieuwe Sylvie" passen. 
Zoals iedereen weet heeft Sylvie een rumoerig jaar achter de rug met ontelbaar veel controversiele foto's en ontwikkelingen waardoor een openhartig interview met Sylvie anno 2014, vrijgezel en als single moeder, het goed doet voor de oplage van een tijdschrift. 

Wat vinden jullie van de verschillende Vogue issues en de covermodellen die deze maand de verschillende uitgaves sieren? Zijn jullie sneller geneigd om een tijdschrift op te pakken en te kopen als er iemand als Kim of Sylvie op de cover staat? En wat vinden jullie van de interviews en bijbehorende shoots die deze maand in de Amerikaanse en Nederlandse Vogue staan? Laat het me weten!

Liefs

4 opmerkingen:

 1. Wow, ik herken Sylvie bijna niet eens! De foto's van Kim vind op zich wel mooi, maar ik zou eerder de cover van Sylvie pakken omdat die toch meer rust uitstraalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou hem eerder kopen als Silvie op de cover staat. Maar dat komt omdat ik ondanks alles wat er is gebeurd, haar een ontzettend sterke zakenvrouw vind, wat ik echt heel erg bewonder. Ze ziet er altijd tiptop en stralend uit, goed in haar vak, en ze lacht altijd (ondanks wat er is gebeurd). Dat zou mij meer interesseren dan een ster met te grote billen. Al heeft Kim wel een mooie kledingstijl en cosmeticalijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou hem wel minder snel kopen met kim op de voorkant! vogue hoort zich niet op celebrity issues te richten naar mijn mening en meer op mode :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja ik ben een echte kimmie fan, dus ik zou hem juist kopen!

  BeantwoordenVerwijderen