Pagina's

woensdag 22 oktober 2014

De vrees van elke celebrity baby

De tijd dat ouders hun kinderen namen zoals Roos, Anna of Emma gaven lijkt langzamerhand verleden tijd te worden. Ouders worden steeds creatiever in het verzinnen van namen en het kan niet meer gek genoeg. Vooral bekende ouders zoeken de onzichtbare grenzen op die horen bij het beslissen van de juiste naam en bedenken graag een naam die nog niemand anders heeft en die vooral opvalt. In dit artikel een overzicht van opvallende celebrity babynamen. Iedereen is inmiddels al gewend geraakt aan de namen Blue Ivy en North West. De verhalen achter deze namen zijn al lang en breed uitgelegd in de media en je raak zelfs al bijna gewend aan deze toch ietwat aparte namen. Ook hoef je Alicia Keys niet meer te vragen naar één van haar lievelingslanden. Daarvoor hoef je namelijk alleen maar te weten hoe haar zoontje heet: Egypt. Zij zijn niet de enige celebrities die een naam hebben gekozen voor hun baby dat ook de benaming is voor een land, kleur, richting of zelfs voorwerp.

Actrice Kate Winslet werd vorig jaar voor de derde keer moeder. Zij werd eind vorig jaar samen met haar derde echtgenoot Ned Rocknroll de ouders van zoon Bear Winslet. Tja, als je vader zijn naam bewust verandert naar Rocknroll kan je er misschien ook al voor vrezen dat je eigen naam niet heel standaard zal zijn. 

North West met papa Kanye en mama Kim

Gwen Stefani en echtgenoot Gavin Rossdale waren al de trotse ouders van twee zoons en afgelopen jaar beviel Gwen van hun derde zoontje. Hij kreeg de naam Apollo Bowie Flynn. Apollo is de derde in de rij thuis met een opvallende naam. Zijn broers hebben de stoere namen Kingston James McGregor en Zuma Nesta Rock gekregen. Afgelopen juni is rapper Lil'Kim bevallen van haar eerste kindje. Lil'Kim ziet zichzelf als dé vrouwelijke rapper dus kon het ook niet anders als dat haar kindje een naam met aanzien zou krijgen. Het meisje heeft de naam Royal Reign gekregen. Zangeres Ciara heeft haar zoontje de naam Future Zahir gegeven. Ik ben benieuwd of hij "in de future" zelf ook blij zal zijn met zijn naam. 

Baby Apollo in de kinderwagen met mama Gwen en grote broers Kingston James McGregor en Zuma Nesta Rock

Ook zijn er ouders die hun baby niet zozeer een vreemde naam geven maar die hun kindje een naam geven die je eerder zou verwachten bij het andere geslacht. Begin deze maand werden Ashton Kutcher en Mila Kunis de trotse ouders van een dochter. Zij hebben haar de naam Wyatt Isabelle gegeven. Nu is Wyatt geen vreemde keuze behalve dat Wyatt gewoonlijk wordt gebruikt als naam voor jongens. Voor de geboorte van Wyatt liet Mila al weten dat zij en Ashton op zoek waren naar een naam die uniseks zou zijn.

In mei 2012 beviel zangeres Jessica Simpson van haar eerste kindje Maxwell Drew. Bij de naam Maxwell denk je meteen aan een jongen maar het is toch echt een meisje die deze naam van mama Jessica heeft gekregen. Fun fact: 14 maanden later beviel Jessica van haar tweede kindje, zoon Ace Knute. Ook niet bepaald een gemiddelde naam. 

Jessica Simpson met echtgenoot Eric, dochter Maxwell Drew en zoon Ace Knute

Eén van de "nieuwste babybumps" in Hollywood is die van actrice Blake Lively en haar echtgenoot Ryan Reynolds. Stralend zwanger verscheen het stel afgelopen week op de rode loper. In een tv-interview liet Ryan weten dat hij en Blake al druk bezig zijn met het verzinnen van de juiste naam. "Ik heb in het vliegtuig na zitten denken. Ik wil geen standaard naam of eentje die Hollywood-achtig klinkt. Ik vind Excalibur Anaconda Reynolds wel leuk voor een meisje. Of Bruce Jenner als het een jongetje is!". Gelukkig voor hun kindje maakte Ryan duidelijk een grap toen hij deze uitspraak deed. Maar misschien ook wel weer juist jammer voor ons? Zou een leuke toevoeging aan het al bestaande rijtje van opvallende babynamen zijn. Ik ben in ieder geval alvast erg benieuwd welke naam zij hun kindje zullen geven!


Wat vind jij van deze namen en wat vind jij een opvallende naam? Laat het me weten!

Liefs

6 opmerkingen:

 1. Leuk artikel. Intressant :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik vind van die gekke namen eigenlijk wel een beetje achterlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha leuk artikel en goed geschreven liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah wat een leuk artikel, en tja je moet toch origineel blijven als ouder haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel!
  Ik vind die namen echt belachelijk, en ik zou mijn kind nooit zo noemen!

  Liefs,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Nederlandse namen van de kinderen van bekende Nederlanders vind ik al raar...

  Liefs,
  www.loisblog.com

  BeantwoordenVerwijderen