Pagina's

maandag 13 oktober 2014

My Youtube Crush : Dolly Bow Bow

Misschien dat je de titel van dit artikel las en dacht: 'Uhm Roos...ben je op je toetsenbord in slaap gevallen?'. Maar nee, Dolly Bow Bow is niets minder dan de naam van een bekende Youtube'er uit Engeland. Vandaag licht ik deze Youtube'er uit en laat ik weten waarom ik graag naar haar kanaal kijk. 


Het Youtube kanaal Dolly Bow Bow is in 2010 opgericht door de Britse Kate Murnane, oftewel: Dolly Bow Bow. De naam Dolly Bow Bow is onder andere gebaseerd op de liefde van Kate voor strikjes etc.
Kate is een 24-jarige meid die als vele andere jonge meiden gek is op fashion, beauty en sieraden. In 2010 begon zij daarom filmpjes te posten waarin ze hierover kletste en zo liet ze ook regelmatig lookbooks en shophauls zien. Vooral in de Primark en Topshop was Kate een vaste klant.

Alle studenten zullen het begrip 'SOG' wel kennen. Dit staat voor Studie Ontwijkend Gedrag. Ruim twee jaar geleden had ik zeer veel last van deze afwijking. Ik moest mijn stageverslag maken maar ik bleef maar naar youtube.com gaan. Daar ontdekte ik opeens het youtube kanaal Dolly Bow Bow. Ik ben een fanatieke Primark shopper maar helaas waren er destijds geen tot zeer weinig sites en blogs waar je terug kon vinden welke kledingstukken op dat moment in de Primark lagen. Er ging een wereld voor mij open toen ik op een filmpje van Dolly Bow Bow stuitte. Een knap blond meisje leegte enthousiast twee grote Primark tassen waarna ze al het leuks en moois liet zien dat ze daar geshopt had. Meteen was het einde zoek want voordat ik het wist was ik al haar hauls aan het bekijken. Nu weet ik dat de Primark winkels in Engeland andere collecties heeft dan in Nederland maar toch keek ik kwijlend naar de shopfilmpjes en lookbooks die ze vervolgens met haar nieuwe kleding maakte.


Ik ben niet de enige fan van Dolly Bow Bow. Sinds 2010 heeft Kate inmiddels al 236.115 Youtube abonnees. In 2010 is Kate ook haar eigen sieradenlijn begonnen onder de naam Dolly Bow Bow. Op de website Dolly Bow Bow verkoopt zij sieraden variërend van kettingen, armbanden, ringen en haaraccessoires. Haar collectie is gebaseerd op vintage chique en glamour waardoor er voor ieder wat wils te vinden is. Vooral bloemenprints zie je veel terug in haar collectie.


Tegenwoordig staat het Youtube kanaal Dolly Bow Bow niet meer voornamelijk in het kader van de shoplogs. In augustus is Kate namelijk de trotse moeder geworden van zoon Archie. Deze gebeurtenis samen met haar verloving hebben Dolly Bow Bow een nieuwe wending gegeven. Zoals Kate zelf in één van haar filmpjes uitlegt is ze nou eenmaal niet meer dat jonge meisje die ooit Dolly Bow Bow begon en al haar kleding uitgaf aan kleding. Inmiddels is ze namelijk een 24-jarige vrouw die verloofd is, samenwonend en de trotse moeder is van een zoontje van twee maanden oud. Nog steeds plaatst ze shoplogs maar ook vlogt ze nu regelmatig. In haar vlogs geeft ze een kijkje in haar leven als moeder en verloofde.


Natuurlijk vind ik het nog steeds erg leuk om haar Primark shoplogs te bekijken maar stiekem vind ik haar vlogs ook erg leuk om naar te kijken. Kate wordt ouder en daarom verandert Dolly Bow Bow ook en ik vind dat eigenlijk wel interessant en leuk om te zien hoe Kate zich ontwikkelt tot jonge moeder en tegelijkertijd nog steeds succesvolle zakenvrouw. Tegenwoordig heet haar kanaal dan ook Dolly Bow Bow : Kate Murnane.


Kennen jullie het Youtube kanaal Dolly Bow Bow al? Wat vinden jullie van Kate en haar filmpjes? Wie is één van jou favoriete Youtube'ers? Laat het in een reactie weten! Wie weet volg jij een Youtube'er die anderen nog niet kennen maar zeker het volgen waard zijn.

Liefs Roos

10 opmerkingen:

 1. Ik kende ze niet! Ga eens haar kanaal kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad een mooie vrouw zeg! Maar ik kende haar nog helemaal niet, ben wel heel benieuwd geworden. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende haar nog niet maar ben zeker benieuwd! Zelf vind ik Ingrid Nilsen van Missglamorazzi erg leuk en Shannon Harris van Shaaanxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende haar niet!! Ik ga eens kijken! :-)

  Xoxo
  Www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, ik ga snel kijken. Ze lijkt me echt een inspirerend persoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal eens een kijkje nemen op het kanaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had nog nooit van gehoord, maar ze lijkt me ontzettend leuk :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken haar ook niet, maar lijkt me ook een erg leuke youtuber! ga eens kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen