Pagina's

woensdag 11 februari 2015

Dit kan jij doen op Valentijnsdag!

Dé dag van de liefde staat weer om de hoek: Valentijnsdag! Zaterdag is het weer 14 februari en daarom liggen de winkels alweer eventjes vol met roze spulletjes en hartjes. Valentijnsdag is een dag om je stille liefde te laten weten dat je aan hem of haar denkt of je kan er gezellig met je liefde een leuk dagje uit van maken. Aangezien ik al een aantal jaar een vaste relatie heb kies ik voor de laatste mogelijkheid. Ik ben op zoek gegaan naar leuke dingen om te doen en deze deel ik graag met jullie. Wie weet breng ik je op ideeën. Lees je mee?


Eén van de eerste dingen die bij mij, en vast bij vele anderen, opkwam is om lekker uit eten te gaan. Nu vind ik een sateetje met frites en mayo zo op zijn tijd ook prima maar ik hou er ook van om eens andere dingen te proberen. Tapas eten zijn mijn vriend en ik groot fan van. Sushi vind ik zelf ook erg lekker maar helaas weigert mijn vriend om ook maar enige vorm van rauwe vis te eten. Ja, ik heb hem al tientallen keren uitgelegd dat je bij een Japanner behalve sushi ook vlees en groente kan bestellen maar helaas.... Wat ook een leuke optie is, zijn high wine arrangementen. Veel cafetaria en restaurants hebben tegenwoordig dit soort arrangementen. Hierbij krijg je voor een vast bedrag gemiddeld drie verschillende soorten wijn terwijl je smikkel van diverse kleine hapjes. Het klinkt misschien alsof je hierna de deur uit rol vanwege de wijn maar meestal zijn deze hapjes vullend genoeg om de glazen wijn op te vangen. Erg leuk en romantisch om eens te proberen!


Samen ultiem relaxen in een welness of spa centrum. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit één stap in een sauna of welness heb gezet doordat ik van het zeldzame soort ben die dit alles behalve ontspannend vind. Stiekem ook doordat ik er niet aan moet denken om in mijn nakie ergens de hele dag rond te lopen maar ook doordat ik van de warmte van een sauna alleen maar onrustig wordt. Toch zijn dit populaire activiteiten voor vele stelletjes! Heerlijk samen genieten van de stilte terwijl je bijvoorbeeld een massage neem of geniet van een warm bubbelbad. Zet deze dag je telefoons uit zodat je écht de hele dag voor elkaar heb en om te ontspannen zonder dat je afgeleid wordt door whatsapp berichten of facebook meldingen. 


Zijn jullie meer van de sportieve activiteiten en niet zozeer van het niks doen? Dan zijn deze winterse temperaturen en dan vooral de wind erg geschikt om samen een activiteit op het strand te gaan doen. Zo kan je bijvoorbeeld samen gaan Blokarten. Hierbij bestuur je vanuit een buggy een grote vlieger. De wind zal ervoor zorgen dat je buggy vooruit zal gaan. Een erg spannende activiteit doordat het de eerste minuten voornamelijk oefenen zal zijn om op de juiste manier gebruik te maken van de wind zonder dat je binnen een paar seconden met buggy en al ondersteboven lig. Geen zorgen want er zullen instructeurs bij zijn om je te helpen de wind op de juiste manier te vangen. Ik heb dit een aantal jaar geleden eens samen met mijn vriend gedaan en het is een absolute aanrader! Wij hebben ons rot gelachen, of nouja eigenlijk ben ik vooral het eerste kwartier veel uitgelachen doordat ik een paar keer eindigde in het zand. Doordat deze activiteit op het strand is kan je er altijd nog voor kiezen om hierna de dag af te sluiten in een restaurant aan de kust. 


Hebben jullie nou allebei een drukke periode achter de rug met werk en studie en hebben jullie eigenlijk allebei geen puf en zin om van de bank af te komen, heb ik voor jullie ook nog een idee! Een idee dat al zo oud is als de weg naar Rome maar het blijft een goed idee! Reserveer alvast de bank en pak je favoriete warme dekentjes erbij, Netflix aan en tv-series kijken maar! Doordat Valentijnsdag dit jaar in het weekend valt hebben jullie misschien allebei de hele dag de tijd om bijvoorbeeld eindelijk eens te gaan beginnen aan die ene serie. Haal vooraf wat lekkers in huis zoals chocolade of chips en chillen maar! Het telefoonnummer van de pizzabezorger onder de sneltoets en je kan ongestoord de hele dag genieten van je bank en serie. Ook bij deze activiteit raad ik je aan om je telefoons eens lekker een dagje uit te zetten zodat je onbereikbaar bent voor de buitenwereld. Stiekem is het ook lekker om samen soms gewoon helemaal niets te doen. Als je maar samen bent, toch?


Hopelijk hebben jullie iets aan mijn ideeën. Wat ga jij met Valentijnsdag doen? Heb je nog tips? Laat het me weten!

Liefs Roos

1 opmerking:

  1. Leuk geschreven! Toevallig heb ik hier laatst ook een post over geplaatst =)

    http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

    BeantwoordenVerwijderen